dissabte, 6 d’octubre del 2018

Campanya Stargate II - Antecedents

El Programa Stargate: explorant la Galàxia.

Pràcticament fa un any que es va formar la unitat SG-29 dins del Programa Stargate. La comandància Stargate (SGC), liderada per les forces armades dels Estats Units d'Amèrica (USAF) i en cooperació amb diferents agències de diferents països de La Terra, té l'objectiu de coordinar les missions d'exploració de les unitats que la composen. Integra membres de diferent procedència, tant geogràfica com professional. Així, la combinació de militars i d'experts (habitualment civils) en diferents àrees del coneixement permet configurar unitats molt polivalents.
I és que l'objectiu d'aquestes unitats durant les seves exploracions arreu dels planetes connectats per la xarxa de Portes Estel·lars (Stargate) és tant cultural, com científica, com diplomàtica.

Porta Estel·lar (Stargate)

Arreu de la galàxia Via Làctia hi ha una gran quantitat de planetes que disposen de Porta Estel·lar. Alguns d'aquests estan habitats per humanoides i d'entre aquests, la gran majoria són humans. Les primeres exploracions de la SGC a través de l'SG-1 en les que hi va haver contacte amb altres humans van arribar a la conclusió que l'origen de molts d'aquests humans era La Terra.  Mil·lennis enrere una raça parasitària molt avançada tecnològicament, els Goa'uld, va descobrir el funcionament de les Portes Estel·lars. Aquestes havien sigut creades molt abans per una civilització misteriosament extinta. En els primers viatges que van fer els Goa'uld i de forma força casual van visitar el nostre planeta. El van anomenar Tauri i hi van descobrir l'espècie intel·ligent amb més virtuts que mai trobarien: l'homo sapiens sapiens. Els humans: fàcilment controlables com a hoste, adaptables en diferents entorns, amb una bona capacitat de procreació i en un punt evolutiu i cultural que facilitava que acceptessin com a déus als Goa'uld, ràpidament van ser usats com hostes i com esclaus.  Així , van controlar la població i van forjar la societat més important del moment: l'Antic Egipte. A partir d'aquí, un cop formats els seus exèrcits d'esclaus van anar exportant humans arreu de la Galàxia a mesura que conquerien planetes i eixamplaven el seu domini. Aquestes "extraccions" no només es van produir durant l'antiguitat, sinó que rastres d'altres societats i cultures cronològicament posteriors de La Terra s'han anat trobant en diferents planetes.
La troballa d'altres planetes amb més recursos naturals, les revoltes a La Terra i les guerres internes entre els Goa'uld va fer que acabessin abandonant el planeta quedant la Porta Estel·lar enterrada fins al re-descobriment l'any 1928 de la nostra era.
És per això, que viatjar a altres planetes i contactar amb les civilitzacions que els habiten permet descobrir trets culturals, lingüístics i coneixements oblidats pels terrestres però ben presents en aquestes societats que han canviat poc respecte com eren els seus avantpassats de La Terra.

Per altra banda, científicament les troballes poden anar des del descobriment de plantes amb unes fibres naturals d'aplicacions espectaculars, a troballes d'artefactes de tecnologia superior de civilitzacions ja extintes, passant per bacteris mai abans vistos que poden ajudar en el desenvolupament de vacunes. Habitualment els artefactes que s'aconsegueixen van a parar a l'àrea 51, on un grup de científics els classifica i estudia. D'aquesta manera és com, per exemple, s'han pogut fer incorporacions en armament descobertes a partir de retroenginyeria d'armes d'altres races.

El terme diplomàcia sol tenir un tarannà únicament positiu, però no per al SGC. S'ha pogut comprovar que arreu de la Via Làctia els encontres amb altres societats poden comportar enemistats recíproques. Val a dir que les unitats SG haurien d'implicar-se el mínim possible en els afers interns dels planetes que visiten, però sovint els abusos i les injustícies - segons els cànons de La Terra, és clar - que hi troben els fan intervenir i generar enemics. En d'altres ocasions, les relacions diplomàtiques amb altres civilitzacions són molt profitoses i obren les portes a intercanvis de tota mena, amb beneficis mutus. Així és com La Terra s'ha guanyat alguns enemics i alguns aliats al llarg de la Via Làctia.

La Campanya Stargate I.

Els membres de la unitat SG-29 van conformar un grup extraordinàriament ben equilibrat i polivalent, malgrat les dificultats pressupostàries en l'equipament dels integrants i les missions a les que van haver de fer front tot essent un equip novell.



Així, l'arqueòloga i historiadora Hypatia Voutton, l'ex-agent secreta Natasha Romanova, l'enginyera militar Theresa McClane, el franctirador Benjamin Taylor, el metge militar Doc. Richard "Ricky" Lyn i l'agent de les forces especials Aurra Sing (i esporàdicament l'ex-bomber Kevin Severide) van posar a prova les seves habilitats per neutralitzar una amenaça que ningú esperava: un Harsesis. Aquesta és una criatura que els propis Goa'uld temen i tenen prohibida pel poder i habilitats que podria acumular ja que es tracta d'un descendent de dos hostes (humans) amb respectius Goa'uld parasitaris. Cas de néixer la temor sempre havia sigut que aquesta criatura tingués l'ADN híbridament humà i Goa'uld, potenciant característiques d'ambdues espècies com l'adaptació humana i el coneixement hereditari dels Goa'uld.
Per fer-ho, a més, van haver de superar l'obstacle d'un complot a La Terra per fer-se amb el control del Programa Stargate; i assimilar coneixements i la presència dels Antics: l'espècie inventora de les Portes Estel·lars i que es creia extinta però que simplement va passar a ocupar un altre pla d'existència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Campanya Stargate II - Antecedents

El Programa Stargate: explorant la Galàxia. Pràcticament fa un any que es va formar la unitat SG-29 dins del Programa Stargate. La coma...